Bugun...


Yemen'de çıkan çatışmalarda 44 kişi öldü
Yemen'in yönetim yanlısı güçler ile Husiler arasında çatışmaların sürdüğü Taiz şehrinde 5'i sivil 44 kişi öldü. - Anadolu Ajansı

facebook-paylas
Tarih: 16-11-2016 00:02
Yemen'de çıkan çatışmalarda 44 kişi öldü
+ -

TAİZ

Yemen hükümetine bağlı güçler ve Husiler ile devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlıları arasında çatışmaların devam ettiği Taiz kentinde 5 sivil ile 12 yönetim yanlısının hayatını kaybettiği, 27 Husinin öldürüldüğü bildirildi.

Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'yi destekleyen Halk Direniş Güçleri (HDG) Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, yönetim yanlıları ile Husiler arasında Taiz'in doğusunda çıkan çatışmalarda HDG üyesi ile askerlerden 12 kişinin yaşamını yitirdiği, 27 militanın öldürüldüğü belirtildi.

HDG'nin Taiz kenti Doğu Cephesi Sözcüsü Abdurrahman Salih de HDG ile hükümet güçlerinden bir çoğunun, kentin doğu mahallelerinde döşenen mayın saldırılarında hayatını kaybettiğini ifade etti.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de meşru hükümete darbe yapan Husiler ve onlara destek olan Salih yanlıları ile Suudi Arabistan öncülüğündeki uluslararası koalisyonun destek verdiği yönetim yanlısı güçler arasındaki çatışmalar yaklaşık iki yıldır devam ediyor.

Muhabir: Zeynep Tüfekçi

Kaynak: AA






YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI