Bugun...


Avrupa Halter Şampiyonasında 7 madalya
Arnavutluk'ta devam eden Avrupa Halter Şampiyonası'nda kadınlar 64 kiloda Nuray Güngör, 1 altın 2 gümüş, Berfin Altun 1 gümüş madalya, erkekler 73 kiloda ise Muhammed Furkan Özbek, 2 altın, 1 bronz madalya kazandı.

facebook-paylas
Tarih: 01-06-2022 00:00
Avrupa Halter Şampiyonasında 7 madalya
+ -
Ankara

Türkiye Halter Federasyonundan yapılan açıklamaya göre başkent Tiran'da gerçekleştirilen organizasyonda milli sporcular yarıştı.

Kadınlar 64 kiloda Nuray Güngör, silkmede 120 kiloluk derecesiyle altın, koparmada 99 kilo ve toplam 219 kiloluk derecesiyle iki gümüş madalya kazandı.

Yine 64 kiloda Berfin Altun ise silkmede 120 kiloluk derecesiyle gümüş madalya kazanırken, koparmada 86, toplam ise 206 kiloluk derece elde etti.

Organizasyonun dördüncü gününde milli haltercilerin madalya sayısı 4 altın, 6 gümüş ve 1 bronz olmak üzere toplam 11 oldu.

Bakan Kasapoğlu'ndan milli haltercilere tebrik

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, mesajında, "Arnavutluk'ta devam eden Büyükler Avrupa Halter Şampiyonası'nda, madalya kazanan sporcu kardeşlerim Nuray Güngör ile Berfin Altun'u tebrik eder, bu başarıda emeği geçen herkese şükranlarımı sunarım. Organizasyonda mücadele edecek sporcularımıza da başarılar dilerim." ifadelerini kullandı.

Erkekler 73 kiloda Muhammed Furkan Özbek, 2 altın, 1 bronz madalya kazandı

Erkekler 73 kiloda Muhammed Furkan Özbek, silkmede 190 ve toplam 339 kiloluk derecelerle altın madalya kazanarak Avrupa Şampiyonu oldu. Milli sporcu koparmada ise 149 kiloyla bronz madalya kazandı.

Bu sıklette yarışan diğer sporcumuz Batuhan Yüksel koparmada 141, silkmede 173 toplamda da 314 kiloyla müsabakayı tamamladı.

Şampiyonanın 5. Gününde kadınlar 71 kiloda Aysel Özkan podyuma çıkacak.

Kaynak: AA






YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
VİDEO GALERİ
YUKARI