Bugun...


Gölbaşı Devlet Hastanesi’nde aşılama başladı
Gölbaşı Şehit Ahmet Özsoy Devlet Hastanesi'nde de sağlık çalışanlarına Covid-19 aşısı yapılmaya başlanırken, Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Ali Niyazi Kurtcebe aşı olmakta tereddüt yaşayan vatandaşlara, “Hasta olmaktansa aşı olmayı tercih edin” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 15-01-2021 13:08
Gölbaşı Devlet Hastanesi’nde aşılama başladı
+ -

Yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınıyla mücadele kapsamında CoronaVac aşısı, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Koronavirüs ve Toplum Bilim Kurulu üyelerinin ardından sağlık çalışanlarına yapılmaya başlandı. Gölbaşı Devlet Hastanesi'nde de sağlık personelleri aşı olmaya başladı. Sağlık personeli ile başlayan aşılama çalışması daha sonra belirlenen öncelik sıralamasına göre yürütülecek.
Gölbaşı Şehit Ahmet Özsoy Devlet Hastanesi'nde ilk aşıyı Başhekim Op. Dr. Ömer Şahin ve Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Ali Niyazi Kurtcebe olurken, diğer personellerin de aşıları yapılmaya başlandı. Aşılama süreci ile ilgili İHA muhabirine bilgi veren Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Ali Niyazi Kurtcebe, aşı olmakta tereddüt yaşayan vatandaşlara da tavsiyelerde bulunarak “Hasta olmaktansa aşı olmayı tercih edin” dedi. Kurtcebe yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
"Sayın Bakanımız Fahrettin Koca'nın verdiği startla aşılama çalışmalarına biz de başladık. Önce sağlık personelimize aşı uygulaması gerçekleştiriyoruz. Hastanemizin 1. katında güzel bir aşı merkezi oluşturduk. 15 tane aşı uygulama odamız mevcut. 15 hemşiremiz, 2 doktorumuz ve destek personelimiz ile birlikte 20-25 kişilik bir ekibimiz var. Bu ekip haftada 7 gün 16 saat sabah 08.00-24.00 arasında aşılama yapacak. Günde bin civarında aşı yapmayı planlıyoruz. Önce sağlık personelimizin aşılama çalışmalarının ardından Sağlık Bakanımızın talimatları doğrultusunda 65 yaş üstü, kronik hastalarımıza da aşı yapmaya başlayacağız. Vatandaşlarımız MHRS üzerinden randevu alarak hastanemize gelecekler ve aşılarını yapacağız."

Kaynak: IHA






YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
VİDEO GALERİ
YUKARI