Bugun...


LİSELİLER YARIŞIYOR…
Yeşilyurt Belediyesinin destekleriyle Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı liseler arasında ‘Çevre Bilinci ve Sıfır Atık’ Ödüllü Bilgi Yarışması düzenlendi.

facebook-paylas
Tarih: 20-05-2022 23:08
LİSELİLER YARIŞIYOR…
+ -

Yeşilyurt Belediyesinin destekleriyle Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı liseler arasında ‘Çevre Bilinci ve Sıfır Atık’ Ödüllü Bilgi Yarışması düzenlendi.

Üç aşamadan oluşan yarışmanın ilk ayağı büyük çekişmeye sahne oldu. 6 merkezde aynı anda başlayan yarışmanın grup birincileri 27 Mayıs’ ta yarı finalde karşı karşıya gelecek. Yarışmanın finali ise 3 Haziran’ da Gedik Kültür Merkezinde gerçekleşecek.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşilyurt İlçe Mili Eğitim Müdürü Cemal Kalay, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Cüreoğlu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Seyfettin DUMAN, Yeşilyurt Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Abuzer Karataş, okul müdürleri, öğretmenler, aileler ve öğrenciler de yarışmayı takip ederek, yaşanan heyecana ortak oldular. 

 Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, düzenlenen yarışmanın temel amacının sıfır atık bilincini öğrencilere aşılamak olduğunu söyledi.

Doğal varlıkların korunması, doğa dostu tüketim alışkanlıkları ve atık yönetimi gibi konularda öğrencileri bilinçlendirmeyi hedefleyen bilgi yarışmasına katılan öğrencilerin ‘Sıfır Atık’ konusunda ortaya koydukları hassasiyeti takdirle karşıladıklarını ifade eden Başkan Çınar, daha yeşil, daha temiz ve daha sağlıklı bir dünya için ‘Sıfır Atık’ bilincinin hayatın merkezinde yer alması gerektiğini söyledi.

Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal KALAY ise konuşmasında; “ Belediyemiz ile gerçekleştirdiğimiz birçok etkinliğimizden biri olan Sıfır Atık konulu bilgi yarışmasının okullarımızda heyecan yarattığını, öğrencilerimize çevre bilinci kazandırmada önemli bir etkinlik olan bu yarışmayı organize eden Müdürlüğümüz Özel Büro ekibine, okullarımıza, öğrencilerimize ve paydaşımız Yeşilyurt Belediyesi’ ne çok teşekkür ederim.” dedi.

 




Editör: halamer.com adına M.Ö.S



YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI