Bugun...


'Sağlık Turizmi Türkiye’de çok önemli bir ivme kazandı'
Koronavirüs sürecinde sağlık turizmi hakkında bilgilendirmelerde bulunan Este Nove Hair Transplant Clinic'in Kurucu Ortağı Murat Alsaç, “Sağlık Turizmi Türkiye'de çok önemli bir ivme kazandı. Aylık kapasitemizin 6 kat üzeri bekleyen rezervasyonumuz var” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 26-05-2021 10:33
'Sağlık Turizmi Türkiye’de çok önemli bir ivme kazandı'
+ -

Son yıllarda özellikle saç ekimi dolayısıyla Türkiye'de sağlık turizminde olumlu gelişmeler yaşanıyor. Koronavirüs ile birlikte tüm sektörler gibi sağlık turizmi de bu anlamda belli bir sürece girdi. Konuyla alakalı değerlendirmelerde bulunan Este Nove Hair Transplant Clinic'in Kurucu Ortağı Murat Alsaç öncelikli olarak pandemi dönemi öncesi ve sonrası için sağlık turizmi hakkında şu şekilde konuştu;

“Tabi ki sağlık turizmi Türkiye'de çok önemli bir ivme yakaladı. Burada birçok önemli faktör var. Hastanelerimizin fiziksel kapasiteleri Avrupa'nın birçok ülkesine göre çok daha iyi durumda. Yetkinliği yüksek sağlık personel sayımızın da bir hayli fazla olması bize çok önemli avantajlar kazandırdı. Tabi ki, turizm ülkesi olmamız ve organizasyon gücümüzü yüksek olması gibi nedenler de hasta memnuniyetimizin artmasında önemli rol oynadı. Ayrıca devletin hizmet ihracatına verdiği teşvikleri saymadan olmaz. Bu destekler yerli firmalarımızın uluslararası rekabette bir adım önde olmasına olanak sağladı. Pandemi öncesi döneme baktığımızda yılda yüzde 20-30 arasında büyüyen bir sektör olarak karşımıza çıkıyor. Tabi ki pandemi döneminde Mart-Haziran arası uçuş yasakları nedeniyle tüm dünyada olduğu gibi gelen yolcu sayısı ciddi anlamda durma noktasına geldi. Daha sonrasında biriken talep, pandemi hızının yavaşlamasıyla yaz aylarında etkisini göstermeye başladı. Tabi ki uluslararası uçuşlara ve havalimanı trafiklerine bakarsak dünya genelinde yüzde 50 bir azalma var. Sağlık turizmi sektörü de bundan nasibini almış durumda. Ancak aşılanma sürecini bitirdiğimizde Türkiye olarak sağlık turizminde çok daha güçleneceğimize inanıyoruz. Bu alanda büyümeyi başaran firmalar yaralarını çok kolay telafi ettiler. Gün geçtikçe biriken bir talep var.”

Kaynak: IHA






YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI