Bugun...


Türkiye obezite ve şeker hastalığında Avrupa’da ilk sırada
Word Obesity Observatory tarafından en son girilen veriler doğrultusunda Türkiye hala Avrupa'nın en obez ülkesi olma konumunu sürdürürken, aynı zamanda şeker hastalığında da ilk sırada. Yetişkin halkın yüzde 32'sinin obez olduğu Türkiye'de, yine yetişkinlerin yüzde 12'si şe

facebook-paylas
Tarih: 28-04-2021 10:02
Türkiye obezite ve şeker hastalığında Avrupa’da ilk sırada
+ -

Son açıklanan verilere göre Avrupa'da obezite oranı en yüksek olan ülke Türkiye. Verilere göre Türkiye'den yetişkin halkın yüzde 32'si obezite. İkinci sırada yüzde 28 ile İngiltere, üçüncü sırada ise yüzde 26 ile Macaristan gelmekte. Dünyada obezite deyince ilk akla gelen ülke olan ABD'deki 50 eyaletin sadece 25'inde obezite oranı yüzde 30'un üzerinde. Böylelikle Türkiye, ABD eyaletlerinin dörtte üçünü de geride bırakmış oluyor.

Obezite ile ilgili oranların yanında girilen veriler doğrultusunda yine obezite sonucu ortaya çıkan hastalıklarda da başı çekiyoruz. Obezitenin yol açtığı en büyük sağlık problemlerinden şeker hastalığı yetişkin nüfusun yüzde 12'sinde görülüyor. Türkiye'den sonra yüzde 10 ile Bosna gelirken, Batı Avrupa ülkelerinde şeker hastalıkları oranı ise yüzde 7-8 civarı.

Kaynak: IHA






YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
VİDEO GALERİ
YUKARI