Bugun...


Aktivist Ahmet Ay Yazılarıyla www.halamer.com da
Uzun yıllardır çeşitli STK’larda yöneticilik yapan Diyarbakırlıların yakından tanıdığı aktivist Ahmet Ay, yazılarıyla www.halamer.com da...

facebook-paylas
Tarih: 15-06-2017 23:42
 Aktivist Ahmet Ay Yazılarıyla www.halamer.com da
+ -

Uzun yıllardır çeşitli STK’larda yöneticilik yapan Diyarbakırlıların yakından tanıdığı aktivist Ahmet Ay, yazılarıyla www.halamer.com da...Ahmet Ay,Şubat ayında kurulan ve bütün Doğu ve Güneydoğu’da örgütlenen Anadolu ‘Evet’ Platformu’nun sözcülüğünü üstlenmişdi. Halamer.com da "İnşirah" köşesinde okuyucularına merhaba diyen yazarımıza biz de hoşgeldiniz der,kalemine kuvvet dileriz..

Ahmet AY Kimdir? 

1961 yılında Bingöl'ün Karlıova ilçesine bağlı Derinçay (Xelifan) köyünde doğan Ahmet Ay, ilk ve orta öğrenimini Karlıova'da, yüksek öğrenimini ise Diyarbakır tamamladı. 

21 yıldır Diyarbakır'da ikamet eden ve eğitimci olan Ay uzun yıllar öğretmenlik ve idarecilik yaptı. Başta Diyarbakır'da olmak üzere İslami uyanış ve bilinçlenme sürecine bölgede önemli katkıları geçmiş. Birçok gencin İslami kimlik ve şahsiyet edinmesi ve eğitilmesinde emeği bulunan öncü bir şahsiyet o. Başta Diyarbakır olmak üzere bölge illerinde İslami faaliyetlerle tebarüz etmiş öncü şahsiyetler ve oluşumlar arasında da saygın bir yeri bulunan Ay, mücadele sürecinde edindiği tecrübi birikimini ve fikri donanımını özellikle de ev merkezli sohbet halkalarında ibraz etti ve aynı zamanda muhtelif müstear isimlerle çeşitli basın-yayın organlarında yazılar kaleme aldı. Entelektüel yönünün yanı sıra aktivist yönü de ağır basan Ay,  özellikle de İmralı sürecine müteakip bölgede oluşan kısmi normalleşme ortamında Diyarbakır'da birçok İslami tandanslı aktivitenin kurumlaşmasında öncü roller üstlendi. 

Bu meyanda başta Mazlumder Diyarbakır Şubesi olmak üzere birçok derneğin kurucuları arasında yer aldı. Söz konusu kurumun yönetim kurulu üyeliği yanında Diyarbakır merkezli İnsan ve Erdem Hareketi'nin başkanlığı, Gönül Köprüsü Derneği'nin yöneticiliğini ve Diyarbakır'daki yaklaşık 30 İslami STK'dan oluşan Kana Dur De! Platformunun da sözcülüğünü yapmaktadır. 

Ay, aynı zamanda www.yazarportal.com a bağlı olarak yayın yapan www.bilgiagi.net sitesinin de editörüdür. Diyarbakır İl Sosyal Hizmetler Kurumu'nda müdür yardımcısı olarak çalışan Ahmet Ay'ı son zamanlarda kamuoyu daha çok Kana Dur De! Platformunun etkinliklerinden tanıdı.






YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI