Bugun...


ANKARA DA ÖNEMLİ BİR DERNEK"KOCAÇINAR DERNEĞİ"
ANKARA DA ÖNEMLİ BİR DERNEK"KOCAÇINAR DERNEĞİ" Ankara'da yaşayan depremzedelere istihdam noktasında kurslar düzenleyerek destek olan “KOCAÇINAR DERNEĞİ” uygulamaya koyduğu istihdam öncesi eğitim destek projesi ile adını bir kere daha duyurdu. Bizde sizin için Kocaçınar Derneğini tanıtalım dedik.

facebook-paylas
Tarih: 12-11-2023 22:10
ANKARA DA ÖNEMLİ BİR DERNEK"KOCAÇINAR DERNEĞİ"
+ -

ANKARA DA ÖNEMLİ BİR DERNEK"KOCAÇINAR DERNEĞİ"

Ankara'da yaşayan depremzedelere istihdam noktasında kurslar düzenleyerek destek olan “KOCAÇINAR DERNEĞİ” uygulamaya koyduğu istihdam öncesi eğitim destek projesi ile adını bir kere daha duyurdu. Bizde sizin için Kocaçınar Derneğini tanıtalım dedik.

 

KOCAÇINAR HAYAT BOYU ÖĞRENME ve AKTİF YAŞAMA DESTEK DERNEĞİ

 

 " Dernek başkanı Sayın Filiz MENTEŞ 2012 yılında kurduğu MENKA Organizasyon San ve Tic Ltd. Şti "ile çalışma hayatına atılmıştır. MENKA Ltd.Şti ile  ILO (Uluslararası Çalıma Örğütü) ile koordineli olarak dezavantajlı gruplar ile ilgili çeşitli eğitim ve istihdam çalışmalarında bulunmuş,  bu çalışmalarına halen devam etmektedir.

Yine  aynı yıllarda   Mavisu Eğitim Kurumu'nu kurarak Eğitim sektörüne de giriş yapmış, bu kurum ile çeşitli eğitim projelerini gerçekleştirmiş, özellikle İŞKUR Meslek edindirme kursları ile birçok kadın ve gencimize istihdam olanakları sağlamıştır.

 Sosyal sorumluluk projelerine çok önem veren Sayın MENTEŞ 2017 yılında Kocaçınar Hayat Boyu Öğrenme  ve Aktif Yaşama Destek Derneğini kurarak çeşitli sosyal sorumluluk faaliyetlerine öncülük etmiştir.

 Kocaçınar Derneği 01.06.2023 tarihinde İçişleri Bakanlığının onayı ile “Ankara İline Göç Eden Depremzede Kadınlar ve Gençlerin Çalışma Hayatına Kazandırılması” Projesini başlatmıştır. Bu proje kapsamında 40 depremzede vatandaşımıza Bilgi İletişim Teknolojileri konusunda yaklaşık 2 ay süre ile eğitim verilmesi ve müteakiben İstihdam konusunda da danışmanlık hizmeti verilerek çalışma hayatına kazandırılması hedeflenmiştir.

 ÖNEMLİ NOT

Yeri gelmişken bu proje şuan uygulanmakta ve bu projeye başvuran  Ankara iline göçetmiş depremzede kadın ve gençlerin Bilgi İletişim Teknolojileri konusunda eğitimleri devam etmektedir. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş bu projeye destek vererek bu eğitim boyunca kursa katılım sağlayan depremzede vatandaşların ulaşım ihtiyacını karşılamaktadır.

   

KOCAÇINAR HAYAT BOYU ÖĞRENME ve AKTİF YAŞAMA DESTEK DERNEĞİ

Derneğimizin; Ankara Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü tarafından 22.08.2017 tarihinde tüzüğü ve kuruluşu onaylanmış, derneğe 06-128-160 kütük numarası verilmiş ve derneğimiz bu tarihten itibaren tüzüğünde belirtilen esaslar doğrultusunda faaliyetlerine başlamıştır.

Derneğimiz, her yaştan tüm insanların;

· Ekonomik, sosyal, kültürel ve mesleki vb. hak ve çıkarlarının korunup geliştirilmesini sağlamak,

· Her alandaki ayrımcı uygulama ve düzenlemelerin giderilmesini sağlamak,

· Toplumun diğer kesimleriyle eşit hak ve olanaklara sahip, özel gereksinimleri sürekli dikkate alınan, özgür, üretken bireyler olarak toplum yaşamına etkin katılımlarını sağlamak,

· Tüm yaşlıları, yaşlı yakınlarını ve toplumun tüm kesimlerini bilinçlendirmek ve ailelerin dayanışması ve aralarındaki bağların kuvvetlenmesi amacına yönelik çalışmalar yapmak,

· Ülkemizde bulunan Suriyeliler, geçici koruma statüsüne sahip yabancılar ile Türk vatandaşlarına yönelik Türkçe ve yabancı dil kursları ile meslek kursları düzenlemek,

· Kamu, Özel Sektör, Uluslararası Kuruluşlar ve Avrupa Birliğince planlanan ve finanse edilen her türlü projeye katılmak ve bu projeleri yürütmek, amacı ile kurulmuştur.

Derneğin bu amaçlarını gerçekleştirmek üzere yapacağı faaliyetlerden bazıları

- Her türlü kurs, seminer, konferans, panel gibi eğitim çalışmaları düzenlemek,

- Kamu ve özel sektörle koordineli olarak Meslek edindirme kursları düzenlemek,

- Yine Kamu, Özel Sektör ve Uluslar Arası Kuruluşlarla işbirliği yaparak toplum yararına düzenlenecek her türlü projelere katılmak ve bu projeleri yürütmektir

Derneğimiz kuruluşundan itibaren;

- Ankara ilinde bulunan Yaşlı bakım Merkezlerine, 2018 yılında iki, 2019 yılında dört, ziyaret gerçekleştirmiş, Pandemi nedeni ile ziyaretlere ara verilmiş, 2023 yılı için ziyaret planlaması yapılmaktadır.

- 2018 yılında Çankaya Belediyesi ve Engelimiz Engel Değildir Derneği ile koordineli olarak yürütülen proje kapsamında 18 engelli yurttaşımıza Sekreterlik ve Büro yönetimi konusunda meslek edindirme kursu verilmiş ve engelli yurttaşlarımızın istihdamı sağlanmıştır.

- 2019 yılında Burhan Doğan Özel İstidam Bürosu ile birlikte Tetra Elektronik Sanayi ve ticaret Firmasının (150 Kişi) meslek eğitim alanında sertifikalandırılması eğitimi,

- 2022 Yılında yine Burhan Doğan Özel İstihdam Bürosu ile birlikte Fernas Şirketler Gurubu personelinin ( 2500) kişi meslek eğitim alanında sertifikalandırılması eğitimi,

- Yine 2022 yılında Mesleki ve Teknik Eğitim Sendikası ve Burhan Doğan Özel İstihdam Bürosu işbirliği protokolü ile Gazi Üniversitesi Mezun Öğrencilerine (200) Kişi Kişisel gelişim konusunda eğitimler verilmiştir.

- 2023 yılında ise 6 şubat Depreminin ardından Ankara ‘ya gelen kadınların ve gençlerin iş hayatına katılmalarına destek olmak, sürdürebilir bir alanda istihdamlarının gerçekleşmesi ve istihdam açığının fazla olduğu bir sektörde eğitim alarak çalışma hayatına katılabilmeleri için İçişleri Bakanlığı Sivil toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün Kocaçınar Hayatboyu Öğrenme ve Aktif Yaşama Destek Derneği’ne “2023 Yılı Proje Proje Destek

Programı” kapsamında fon sağladığı “ANKARA İLİNE GÖÇ EDEN DEPREMZEDE KADINLAR VE GENÇLERİN ÇALIŞMA HAYATINA KAZANDIRILMASI” projesi hayata geçirilmiştir.

Derneğimiz, İçişleri bakanlığı ile birlikte yürüttüğü bu proje ile depremzede kadın ve gençlerimizin, kalifiye hale gelmesi ve gelişmelerine destek olacak eğitim ve sertifikaların alınması ve bu eğitimler sonunda istihdamlarının sağlanması ve maruz kaldıkları bu büyük travmayı atlatmaları konusunda yardımcı olmayı hedeflemiştir.

Halen bu proje takvimine uygun olarak faaliyetlerimize devam etmekteyiz.

 

Bizde halamer ailesi olarak KOCAÇINAR DERNEĞİ ni bünyesinde vermiş olduğu bu çok önemli çalışmalarından dolayı tebrik eder, başarılar diler, derneğin kamuya yansıyan tüm faaliyetlerini haber yaparak duyurmayı da borç bildiğimizi belitmek isteriz.

 

                                      Halamer.com adına Mü’mine Özbildirici

 

 




Editör: Mü'mine ÖZBİLDİRİCİ



YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI