Bugun...


Köşe yazarımız Gazeteci ve Yazar Cüneyt Alphan'ın "Mahinur" Adlı Romanı okur severler için raflar'da yerini aldı
halamer.com internet portalımızda köşe yazarımız olan Diyarbakırlı gazeteci ve yazar Cüneyt Alphan’ın “Mahinur” adlı romanı, Ateş Yayınları aracılığıyla kitapseverlerle buluştu.

facebook-paylas
Tarih: 04-07-2024 22:08
Köşe yazarımız Gazeteci ve Yazar Cüneyt Alphan'ın "Mahinur" Adlı Romanı okur severler için raflar'da yerini aldı
+ -

halamer.com internet portalımızda köşe yazarımız olan Diyarbakırlı gazeteci ve yazar Cüneyt Alphan’ın “Mahinur” adlı romanı, Ateş Yayınları aracılığıyla kitapseverlerle buluştu.

Daha önce dijital platformlarda okurlarla paylaşılan Mahinur, raflardaki yerini aldı. Kürt sorununa dair çözümleyici çalışmalarıyla tanınan Diyarbakır’da 90’lı yıllar’da aktif gazetecilik yapan ve 28 Şubat mağdurlarından birisi olan Cüneyt Alphan, romanında da gerçek hikâyeleri ve yaşanan kardeş kavgasının çelişkilerini gözler önüne seriyor.

Kürt Sorununun Uluslararası Boyutu ve Alphan’ın Mücadelesi

Uluslararası bir boyut kazanan Kürt sorununun çözümü için mücadele eden ve bu uğurda bedel ödeyen Cüneyt Alphan, Mahinur’da duygu yüklü bir hikâye sunuyor. Roman, kırk yıldır ülkenin canını yakan, kardeşi kardeşe kırdıran, ve “vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü” denirken emperyalist devletlerin teknolojik silahlarla ve psikolojik savaşlarla ülkenin her karışında mezar bütünlüğünü sağladığı, milli kaynakların dağlarda heba olduğu bu sorunu derinlemesine ele alıyor.

Duygu Yüklü Gerçek Bir Hikaye

Alphan, savaşın acısını yaşayan bir ailenin hayatını akıcı ve yalın bir dille anlatıyor. Roman, dedesi ve on beş amcasıyla birlikte Rus Harbi’nde şehit düşen ve bu acı ve travmayı yaşayan bir ailenin, PKK’ya katılan çocuklarının dağda askerlerle girdikleri çatışmalarda hayatlarını kaybetmesini ve ailenin yaşadığı dayanılmaz dramları okuyucuyla paylaşıyor. Alphan, romanda gerçek yaşanmış hikâye ve olayları bir roman tadında anlatarak, kardeş kavgasında ortaya çıkan çelişkileri gün yüzüne çıkarıyor.

 

Kürt Meselesinin Ranta Dönüşümü

Cüneyt Alphan, Mahinur’da Kürt meselesinin nasıl ranta çevrildiğine ve bu kavgadan kimlerin faydalandığına dair çarpıcı bilgiler sunuyor. Karanlık ve kirli yapıların nasıl yer aldıklarını, Kürt meselesinin nasıl ranta dönüştürülüp kullanıldığını ve Türk milletinin nasıl aldatıldığını anlatan yazar, yaşanan yüz yılı bugüne bağlayarak okurlarına ışık tutuyor. Mahinur, okurken duygulanacağınız, gözyaşlarınıza hâkim olamayacağınız, kendinizden geçeceğiniz bir roman.

Bir Barış ve Kardeşlik Çağrısı

Alphan’ın Mahinur’u, barışın ve kardeşliğin tesisi için mücadele eden bir yazarın dilinden dökülen nağmelerle, savaşın ve kardeş kavgasının acı gerçeklerini gözler önüne seriyor. Bu roman, sadece bir hikâye değil, aynı zamanda bir barış ve kardeşlik çağrısıdır. Okuyucular, Mahinur ile birlikte geçmişin acılarını bugüne taşıyarak, geleceğe dair umutlarını yeniden yeşertebilirler.

 

Cüneyt Alphan’ın “Mahinur” adlı romanı, duygu yüklü hikayesi ve çarpıcı anlatımıyla okurlarını bekliyor.






YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI