Bugun...


Emine Erdoğan: 'Yediden yetmişe, çevreyle ilgili konuları son derece ciddiye almalıyız'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, iklim krizine dikkati çekerek, "Değişimden yana adım atmazsak, gelecekte, açlık, kuraklık ve göçler dünyanın kaderi olacak. Attığımız her yanlış adım, gelecek nesillerin felaketi olabilir. O nedenle, yediden yetmişe,

facebook-paylas
Tarih: 28-12-2020 18:08
Emine Erdoğan: 'Yediden yetmişe, çevreyle ilgili konuları son derece ciddiye almalıyız'
+ -

Emine Erdoğan, bir medya grubu ve yeni ekonomi dergisi öncülüğünde, "Sürdürülebilir Bir Gelecek İçin Harekete Geç" ana temasıyla düzenlenen Küresel Umut Festivali kapsamında çevrim içi olarak yapılan "2030 Yolu Sürdürülebilirlik Webinarı"na video mesaj gönderdi. "2030 Yolu" başlıklı bu anlamlı zirveye katılmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu vurgulayan Emine Erdoğan, "Bugün, dünyanın en önemli gündemi, iklim krizidir. Bu konuda alarm zili durmadan çalıyor. Aldığımız nefesten, gıda zincirine kadar birçok alanı da etkiliyor" değerlendirmesinde bulundu.

Bu süreçte her gün yeni mücadele alanlarının da karşılarına çıktığına işaret eden Emine Erdoğan, "Daha düne kadar, plastik kirliliğini önlemeye çalışıyorduk. Beklenmedik bir şekilde hayatımıza giren pandemi, kirliliğe yeni bir boyut kattı. Birleşmiş Milletler'in Çevre Programı'na göre, maskelerin yüzde 75'i çöp sahalarına ve yeryüzü sularına karışacak. Ne acı. Dolayısıyla, sadece var olan sorunlara çözüm aramak, artık yetmiyor. Muhtemel krizlere karşı da hazırlıklı olmamız gerekiyor" ifadesini kullandı.

Kaynak: IHA






YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI