Bugun...


Hamas, 3 günlük ateşkes karşılığında 50 esirin serbest bırakılmasını kabul etti.
Katarlı bir yetkilinin aktardığına göre Hamas, Gazze Şeridi'nde 3 günlük ateşkes karşılığında 50 esirin serbest bırakılmasını öngören bir anlaşmayı kabul etti. Anlaşma kapsamında İsrail'in de bazı Filistinli kadın ve çocukları serbest bırakacağı ve Gazze'ye insani yardım girişini artıracağı belirtildi.

facebook-paylas
Tarih: 15-11-2023 21:44
Hamas, 3 günlük ateşkes karşılığında 50 esirin serbest bırakılmasını kabul etti.
+ -

Gazze'de ateşkes görüşmelerine ilişkin dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. Reuters Katarlı bir yetkiliye dayandırdığı haberinde, Hamas'ın Gazze Şeridi'nde 3 günlük ateşkes karşılığında 50 esirin serbest bırakılmasını öngören bir anlaşmayı kabul ettiğini öne sürdü. Anlaşma kapsamında İsrail'in de bazı Filistinli kadın ve çocukları serbest bırakacağı ve Gazze'ye insani yardım girişini artıracağı belirtildi. İsrail'in ise henüz anlaşma şartlarını kabul etmediği iddia edildi.

 

HAMAS'IN ELİNDE ÇOK SAYIDA ESİR VAR

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın 7 Ekim'de başlattığı Aksa Tufanı operasyonunun ardından İsrail ordusu, Gazze'ye saldırıya geçti. Gazze Şeridi'nde kadın, çocuk, yaşlı demeden masum sivilleri katleden İsrail'in saldırıları devam ederken, Hamas da bu süreçte çok sayıda İsrailliyi esir aldı.






YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI