Bugun...


Rize'nin yeni lezzeti 'Palamut Dolma'nın patentini aldılar
Rize'de bir balık restoranı bu yıl Karadeniz'de bolca tutulan palamuttan yola çıkarak Palamut dolması yaptılar ve patentini aldılar.

facebook-paylas
Tarih: 08-10-2022 14:02
Rize'nin yeni lezzeti 'Palamut Dolma'nın patentini aldılar
+ -
Rize'de bir balık lokantasında işletmecilik yapan Okan Çolak, mutfakta balık üzerine yıllarını veren ustalarla bir araya gelerek balıktan farklı bir lezzet çıkarmak için çalışma başlattı. Ustalarla beraber aldıkları karar sonrasında bu yıl Karadeniz'de bolca tutulan palamuttan yola çıktılar ve 'Palamut Dolma' yaptılar. Rize'ye yeni bir balık ürünü üretmek için girdikleri bu yolda önce deneme yanılma yöntemiyle pişirdikleri yemekleri kendilerinin tatmalarının ardından müşterilerin beğenisine sundular. Ürünler arasından en çok dikkat çeken palamut dolmayı deneyen müşteriler bu yeni lezzeti sevmesi üzerine kendi buldukları yemeğin patentini vakit kaybetmeden aldılar. İşletme sahibi palamut dolmayı müşterilerin çok beğendini fakat palamutun mevsimlik bir balık olduğundan ötürü sadece palamutta kalmamak için yeni lezzetler üretmeye çalışacaklarını söyledi.

Ali Maşalacı - Oğuz Bal
 

iha.com.tr üzerindeki haberler özet şeklinde yayınlanmaktadır. Haberin video, fotoğraf ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

Kaynak: IHA






YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI