Bugun...


Sultangazi Belediyesi’nden eğitimini tamamlayan ‘down sendromlu’ çocuklara sertifika
Sultangazi Belediyesi, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü dolayısıyla eğitimlerini tamamlayan çocuklara sertifikalarını verdi. Törene katılan Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, “Onların hayata sıkı sıkı sarılmaları için, hayattan zevk almaları ve aile

facebook-paylas
Tarih: 19-03-2021 15:10
Sultangazi Belediyesi’nden eğitimini tamamlayan ‘down sendromlu’ çocuklara sertifika
+ -

Çocukların sosyal hayata adapte olmalarını kolaylaştırmak, sosyalleşmelerini sağlamak ve motor becerilerini güçlendirmek için 9 down sendromlu ve 1 ortopedik engelli özel çocuğa ‘Temek Okçuluk' eğitimi verildi. Pandemi koşullarına uygun bir şekilde verilen 1 aylık eğitimin tamamlanmasının ardından çocuklar sertifikalarını Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun'un elinden aldı. Törene Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, Sultangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci ve pandemiden dolayı sınırlı sayıda veli katıldı.

Başkan Dursun, “Engelin sadece vücudun herhangi bir yerinde değil zihinlerde olduğunu bilerek hareket ettiğimiz bu süreçte, Sultangazi'nin bütün çocuklarına her ne olursa olsun eğitim diyoruz. Birikimiyle, donanımıyla iyi nesiller, eğitimli nesiller, kültürlü nesiller toplumun çok daha ileriye gitmesine, refah seviyesinin yükselmesine sebebiyet verirler. Eğitildiği zaman insanın önünde herhangi bir engel olmadığının en somut örnekleri bu çocuklar. Onun ihtiyaçlarını, kapasitesini iyi ölçmeliyiz ve onunla birlikte hayata devam etmeliyiz. Bazen işitme engelli olabiliyor, bazen davranışlarında eksiklikler diyebilirsiniz ama hepsi bu dünyaya gelmiş Rabbimizin bize emaneti. Sultangazi Belediyesi olarak her zaman onlarla beraberiz. Onların hayata sıkı sıkı sarılmaları için, hayattan zevk almaları ve ailelerini, arkadaşlarını, dostlarını daha çok sevmeleri için onlara ortamlar oluşturmaya gayret ediyoruz” dedi.

Kaynak: IHA






YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI