Bugun...


Türkiye ile Birleşik Krallık arasında Serbest Ticaret Anlaşması imzalandı
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye ile Birleşik Krallık arasındaki “Serbest Ticaret Anlaşması” imza törenine katıldı. Bakan Pekcan, “1 Ocak 2021 tarihinde Birleşik Krallık ile Gümrük Birliği ilişkimiz sona erecektir. Gümrük Birliğinin getirdiği olanak ve kazanımları mu

facebook-paylas
Tarih: 29-12-2020 18:08
Türkiye ile Birleşik Krallık arasında Serbest Ticaret Anlaşması imzalandı
+ -
Ticaret Bakanlığı binasında gerçekleşen imza törenine Birleşik Krallık Uluslararası Ticaret Bakanı Liz Truss uzaktan bağlantı yöntemi ile katıldı. İmza töreninde konuşan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Türkiye olarak temel amacımız, Avrupa Birliği ile Gümrük Birliği'nden kaynaklı ticari ilişkilerimize de halel getirmeden, Birleşik Krallık ile arzu ettiğimiz bir ticaret anlaşmasını imzalamak idi. Bugün itibarıyla amacımıza ulaşmış bulunuyoruz.

Anlaşmanın az sonra imzalanmasıyla birlikte, Birleşik Krallık ile aramızdaki ticaret yapısıyla ilgili bir belirsizlik kalmayacaktır. Ticaretimiz her zamanki etkinliğiyle sürecek ve inanıyorum daha da gelişecektir. Gümrük Birliği'nin 25 yıl boyunca getirdiği kazanımları korurken, Birleşik Krallık ile ilişkilerimizi imzalayacağımız Serbest Ticaret Anlaşması kapsamında daha da derinleştirme yönünde ilk adımı atıyoruz” dedi.

Kaynak: IHA






YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI