Bugun...


Türkiye’nin 'Laparoskopi Cerrahisi' alanındaki tecrübesi Orta Asya ülkelerine aktarılıyor
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), İslam Kalkınma Bankası (IsDB), Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Sağlık Bilimleri Üniversitesi Sağlık ve Sosyal Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi ve 14 Mart Tıbbiyeliler Derneği i

facebook-paylas
Tarih: 28-12-2020 08:38
Türkiye’nin 'Laparoskopi Cerrahisi' alanındaki tecrübesi Orta Asya ülkelerine aktarılıyor
+ -

Kovid-19 salgını sebebiyle çevrimiçi olarak düzenlenen cerrahi eğitime Özbekistan, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan ve Azerbaycan'dan genel cerrah ve asistanlar katılım sağladı.

İki gün süren ve ülkemizin laparoskopi cerrahisi alanındaki önemli isimlerin bir araya geldiği, yoğun ilgi gösterilen online kursa, 5 ülkeden bin'e yakın uzman katıldı.

Kursun ilk gününde gerçekleştirilen canlı vaka operasyonu ekrana aktarılarak katılımcı cerrah ve asistanların istifadesine sunuldu. Programın ikinci günü ise teknik bilgi sunumları ile devam etti.
Salgın dönemi dahil; Özbekistan, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Tacikistan'da gerçekleştirdiği teknik tecrübe paylaşımı ve online sağlık eğitimi projelerine hız kesmeden devam eden TİKA, sağlık altyapısının gelişmesine katkılar sağlamaya devam ediyor.

Kaynak: IHA






YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI