Bugun...


UMKE, Ukrayna'dan gelenleri sınır kapısında sağlık taramasından geçiriyor
Muayene ve tedavi ihtiyacı karşılanan vatandaşlar, sağlıklı bir şekilde Türkiye’ye uğurlanıyor.

facebook-paylas
Tarih: 07-03-2022 18:01
UMKE, Ukrayna'dan gelenleri sınır kapısında sağlık taramasından geçiriyor
+ -
İstanbul

Ukrayna'dan yola çıkan Türk ve Ukrayna vatandaşları, Romanya'ya bağlı Siret sınır kapısında UMKE ekipleri tarafından sağlık taramasından geçiriliyor.

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi Birimi'nin (UMKE), Ukrayna sınırında sağlık taraması yaptığı belirtildi.

Ukrayna'dan yola çıkan Türk ve Ukrayna vatandaşlarının, tren ve otobüslerle zaman zaman 35-40 saati bulan yolculuk sonrasında Romanya'ya bağlı Siret sınır kapısına geldikleri bildirilen açıklamada, yolcuların pasaport işlemlerinin ardından UMKE ekipleri tarafından karşılanarak sağlık taramasından geçirildikleri ifade edildi.

Açıklamada, Sağlık Bakanlığı tarafından Ukrayna sınırının sıfır noktasına kurulan sahra hastanesinde, uzman doktor, acil ambulans bakım teknikeri ve acil tıp teknisyeninden oluşan 10 kişilik sağlık ekibi, iki UMKE acil müdahale aracı ve bir adet UMKE arazi aracı ile hizmet verildiği kaydedildi.

Muayene ve tedavi ihtiyacı karşılanan vatandaşların, sağlıklı bir şekilde Türkiye'ye gitmek üzere uğurlandıkları aktarıldı.

Kaynak: AA






YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI