Bugun...


Yıllarca süren ticari uyuşmazlıklara 'arabuluculuk' ile 8 haftada çözüm
Uyuşmazlıkların mahkemeye gitmeden çözümünü sağlayan arabuluculuk döneminin başlamasıyla birlikte yıllarca süren davalar tarihe karışıyor. Geçmiş yıllarda yargıya taşınan ve yıllarca süren ticari davalar artık arabuluculuk yöntemi ile en fazla 8 haftalık bir süreçte ç

facebook-paylas
Tarih: 03-06-2021 12:02
Yıllarca süren ticari uyuşmazlıklara 'arabuluculuk' ile 8 haftada çözüm
+ -

ABD, Çin, Hindistan, Katar, İran gibi 54 ülkenin tarafı olduğu Singapur Konvansiyonu'nun devreye girmesi ve ‘paket program arabuluculuk' modeli ile Türkiye, yerli ve yabancı yatırımcılar için cazibe merkezi haline gelmeyi hedefliyor. Ticari uyuşmazlığın taraflarının ticari bir uyuşmazlığı çözmek için yazılı olarak yaptığı anlaşmalar konvansiyonun taraf olduğu ülkelerde uygulanabiliyor. Arabuluculuk ile Tahkim müessesesinin işbirliğiyle de 8 Hafta + 5 Ay gibi kısa bir sürede genel veya nitelikli ticari uyuşmazlık sonuca ulaşabilmekte.

Sağlık ve Gıda sektörü başta olmak üzere tüketici ile firma arasında yaşanan sorunların büyümeden arabuluculuk yöntemi ile çözülebilmesinin önünün açılmasıyla birlikte yıllarca süren davalar arabulucuların devreye girmesiyle sonuçlandırılıyor. Geçmiş yıllarda yargıya taşınan ve yıllarca süren tüketici davaları artık arabuluculuk yöntemi ile tüketici uyuşmazlıklarında 28 günlük bir süreçle arabuluculuk ücreti ödemeden tüketicinin uyuşmazlığı çözüme kavuşuyor.

Kaynak: IHA






YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
VİDEO GALERİ
YUKARI