Bugun...


Avrupalı mevkidaşlarından Hakan Fidan'a tebrik mesajları
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni kabinede Dışişleri Bakanlığı görevine getirilen Hakan Fidan'a Avrupalı mevkidaşlarından tebrik mesajları geldi. Hollanda, İtalya, Malta, Hırvatistan, Litvanya, İrlanda, Almanya, AB, Azerbaycan, Fransa, KKTC, Ukrayna, Estonya, İsveç, Küba ve İran Dışişleri Bakanları Fidan'ı tebrik etti ve işbirliği için sabırsızlandıklarını belirtti.

facebook-paylas
Tarih: 04-06-2023 23:58
Avrupalı mevkidaşlarından Hakan Fidan'a tebrik mesajları
+ -

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni kabinede Dışişleri Bakanlığı görevine getirilen Hakan Fidan'a Avrupalı mevkidaşlarından tebrik mesajları geldi.

FİDAN'I BAKÜ'YE DAVET ETTİ

Fidan'a ilk resmi daveti ise Azerbaycan yaptı. Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, iki ülke arasında derin köklere, ortak çıkar ve değerlere dayalı çok yönlü ve stratejik müttefiklik ilişkilerinin geliştirilmesine yönelik ortak çabaların daha da güçleneceğine olan güvenini dile getirdi. Görüşmede Fidan ve Bayramov, iki ülke arasındaki kardeşlik, dostluk ve stratejik ortaklık ilişkilerinin çeşitli yönleri ve bölgesel meseleler konusunda görüş alışverişinde bulundu. Fidan, Bayramov'un Azerbaycan davetini memnuniyetle kabul etti.

 

FİDAN'A MEVKİDAŞLARINDAN PEŞ PEŞE TEBRİK

Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna, KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin ErtuğruloğluUkrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Ukrayna Devlet Başkanlık Ofisi Başkanı Andriy Yermak, Estonya Dışişleri Bakanı Margus Tsahkna, İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, Küba Dışişleri Bakanı Bruno Rodriguez ve İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan da Fidan'ı tebrik edenler arasında yer aldı.

"ORTAK SORUNLARIMIZI ELE ALAMAYI DÖRT GÖZLE BEKLİYORUM"

Hollanda Dışişleri Bakanı Wopke Hoekstra, Twitter'dan yayımladığı mesajında, Dışişleri Bakanı olan Hakan Fidan'ı tebrik etti. Hoekstra, mesajında, "Türkiye Dışişleri Bakanı olarak atanan Hakan Fidan'ı tebrik ederim. İşbirliğimizi ve bağlarımızı güçlendirerek ortak sorunlarımızı ele almayı dört gözle bekliyorum." ifadesini kullandı. Başka bir paylaşım daha yapan Hoekstra, bir önceki kabinede Dışişleri Bakanı olarak görev yapan Mevlüt Çavuşoğlu'na teşekkür ederek, bundan sonra Meclis'teki faaliyetlerinde başarılar






YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI